بهترین ایزوگام کدام است؟ مقایسه انواع ایزوگام ها

بهترین ایزوگام چیست و چه کاربردی دارد؟ ایزوگام ماده‌ای است بر پایه پلی‌اورتان که به صورت ورق و تخته تولید می‌شود. ویژگی بارز آن، خاصیت عایق‌بندی حرارتی و رطوبتی است. این ماده مانع از نفوذ رطوبت و آب به درون سازه‌ها شده و همچنین اتلاف حرارت را به حداقل می‌رساند. ایزوگام در پوشش سقف‌ها، کف استخرها، عایق‌کاری لوله‌ها و مخازن، دیوارهای خارجی ساختمان‌ها و … به کار می‌رود.

قیمت ایزوگام

بهترین ایزوگام با توجه به تعداد لایه

بهترین ایزوگام بسته به نوع نیاز تعداد لایه و روکش مشخصی دارد. ایزوگام‌ها بر اساس تعداد لایه‌ها، نوع مواد به کار رفته و روکش، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. به عنوان مثال، ایزوگام مصرفی در صنعت خودروسازی با ایزوگام مورد استفاده در ساختمان‌سازی متفاوت است. ایزوگام خودرویی معمولا سبک‌تر و نازک‌تر بوده و دمای کاری بالاتری دارد. در مقابل، ایزوگام ساختمانی ضخامت بیشتر و تحمل بار بالاتری خواهد داشت. با آگاهی از ویژگی‌های انواع مختلف، می‌توان نوع مناسب را برای هر کاربرد انتخاب نمود.

بهترین ایزوگام با توجه به نوع مصرف می‌تواند مشخصات متفاوتی داشته باشد. ایزوگام از نظر تعداد لایه به سه دسته تک لایه، دولایه و سه لایه تقسیم می‌شود.

ایزوگام تک لایه

ایزوگام تک‌لایه از الیاف پلی‌استر یا صفحه‌های اسپان‌باند ساخته می‌شود. این نوع ایزوگام در مقایسه با انواع چندلایه، استحکام کمتری دارد. ولی به دلیل تک‌لایه بودن، انعطاف‌پذیری بیشتری نشان می‌دهد. همین ویژگی منجر می‌شود تا در سطوح شیب‌دار و گنبدی‌شکل، بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

عایق‌های تک‌لایه معمولا با ضخامت 3 میلی‌متر تولید می‌شوند و گزینه اقتصادی محسوب می‌شوند. عایق‌های دولایه و سه‌لایه گران‌تر هستند اما خاصیت عایق‌بندی بهتر و کارایی بالاتری دارند.

عایق‌های تک‌لایه برای مکان‌هایی با شکل‌هندسی پیچیده و دشوار مثل زیرزمین‌ها، بالکن‌ها و آشپزخانه مناسب‌ترند زیرا انعطاف‌پذیرتر هستند.

ایزوگام دو لایه

بهترین ایزوگام از کیفیت بالایی برخوردار است. ایزوگام دولایه، نوعی ایزوگام ضخیم‌تر است که از دو لایه متفاوت تشکیل شده‌است: یک لایه پلی‌استر و یک لایه الیاف شیشه‌ای به نام تیشو. به دلیل ضخامت بیشتر، این نوع ایزوگام در برابر خمش مقاوم‌تر است. همچنین نسبت به ایزوگام تک‌لایه، دوام و استحکام بالاتری دارد. زیرا جذب بهتری روی سطوح ایجاد می‌کند و کیفیت آن بهتر است. در مکان‌هایی که احتمال نشت آب وجود دارد، توصیه می‌شود از عایق‌های چندلایه یا ویژه استفاده شود تا از ورود رطوبت به بنا جلوگیری به عمل آید. مشاوره با متخصصان ساختمان در این زمینه ضروری است.

ایزوگام سه لایه

مقایسه انواع ایزوگام با توجه به معیارهای مختلفی انجام می‌شود که یکی از آنها تعداد لایه‌های بکار رفته است. ایزوگام سه‌لایه متشکل از سه لایه الیاف داخلی است. این نوع ایزوگام با جذب بیشتر قیر، کیفیت و استحکام بالاتری پیدا می‌کند. در نتیجه، در برابر نفوذ رطوبت مقاومت زیادی دارد و برای مناطق بسیار مرطوب، کارایی و عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. به طور کلی ایزوگام سه‌لایه نسبت به دو نوع دیگر، مقاومت و دوام بیشتری دارد.

به طور کلی برای انتخاب عایق مناسب، عواملی مانند نوع استفاده از فضا، میزان رطوبت، بودجه و نظر کارشناسان باید در نظر گرفته شود.

 

مقایسه انواع ایزوگام از نظر کاربرد

بهترین ایزوگام برای هر کاربرد ممکن است متفاوت باشد. ایزوگام نوعی پوشش مقاوم از جنس مواد مصنوعی است که امروزه انواع مختلفی از آن تولید می‌شود. هر نوع ایزوگام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارد. به عنوان مثال، از ایزوگام‌های حاوی فویل برای عایق‌بندی پشت بام‌ها استفاده می‌شود. البته همان‌طور که قبلا اشاره شد، کاربرد ایزوگام‌ها محدود به عایق‌کاری پشت بام‌ها نیست و در بیشتر مراحل ساختمان‌سازی به کار می‌روند.

ایزوگام به دلیل داشتن خاصیت عایق‌بندی حرارتی و رطوبتی، کاربردهای فراوانی در صنعت ساختمان و سازه‌های در معرض رطوبت دارد. از جمله رایج‌ترین موارد استفاده از ایزوگام می‌توان به عایق‌بندی سقف و پشت بام ساختمان‌های مسکونی و غیرمسکونی، پی و فوندانسیون‌های در معرض رطوبت، استخرهای شنا و پرورش آبزیان، مراکز آبی و تفریحی، انواع مخازن آب و غیرنفتی، سرویس‌های بهداشتی، پایه ستون‌ها، سازه‌های دریایی، باند فرودگاه‌ها و عایق‌بندی پل‌ها اشاره کرد.

با توجه به پیشرفت روزافزون دانش بشری و فناوری، انتظار می‌رود در آینده شاهد گسترش بیشتر کاربرد ایزوگام در حوزه‌های مختلف صنعتی و عمرانی باشیم.

بهترین ایزوگام برای استخر

بهترین ایزوگام برای عایق‌بندی استخر باید علاوه بر مقاومت بالا در برابر رطوبت، ظاهر مناسبی نیز داشته باشد تا بر زیبایی استخر بیفزاید. از جمله عایق‌های مناسب و زیبا برای استخر می‌توان به عایق ایزوگام فویل‌دار ساده و عایق ایزوگام طرح‌دار اشاره کرد. این عایق‌ها ضمن داشتن خاصیت عایق‌بندی بالا، زیبایی لازم را نیز به استخر می‌بخشند. انتخاب نهایی عایق بستگی به بودجه و نوع استخر دارد، بنابراین توصیه می‌شود حتما با مشاوران فنی مجرب مشورت شود.

بهترین ایزوگام برای استخر

بهترین ایزوگام برای سقف و پشت بام

بهترین ایزوگام برای سقف و پشت بام باید دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت باشد. انتخاب عایق با کیفیت بالا اهمیت زیادی دارد. حتی اگر بهترین مجری عایق‌کاری را برای نصب عایق استخدام کنید، در صورت استفاده از عایق نامرغوب، با مشکلاتی همچون نشت آب مواجه خواهید شد. وجود هرگونه عیب و نقص در عایق نامرغوب باعث نفوذ مجدد آب و ایجاد هزینه‌های جانبی می‌شود. بنابراین بهتر است از همان ابتدا هزینه بیشتری برای خرید عایق مرغوب بپردازید. از بهترین عایق‌های موجود برای سقف و پشت‌بام می‌توان به عایق دولایه با روکش آلومینیوم اشاره کرد که عملکرد عالی و طول عمر بسیار بالایی دارد.

 

مقایسه انواع ایزوگام از نظر مواد تشکیل دهنده

بهترین ایزوگام از هر نوعی باید با پروژه همخوانی کامل داشته باشد. ایزوگام از نظر مواد تشکیل‌دهنده به دو دسته پلیمری و دمیده تقسیم می‌شود.

ایزوگام پلیمری

ایزوگام پلیمری نوعی عایق است که در آن درصد قیر به کار رفته بین 60 تا 70 درصد می‌باشد. قیر مصرفی این محصول از تقطیر نفت خام در پالایشگاه‌ها تولید می‌شود که دارای خلوص بالایی است. علاوه بر قیر، مواد دیگری همچون پلی‌استر، الیاف شیشه‌ای (تیشو)، ورق آلومینیومی، پودر تالک، مواد پلاستیکی و غیره نیز در ساخت آن به کار می‌رود. این مواد در دستگاه‌های پلیمرسازی با هم مخلوط شده و مایعی به نام شیره ایزوگام تولید می‌کنند.

ایزوگام دمیده

بهترین ایزوگام با توجه به مواد تشکیل‌دهنده و کیفیت ساخت قابل شناسایی است. ایزوگام دمیده نوعی ایزوگام با کیفیت پایین‌تر نسبت به ایزوگام پلیمری است که ماده اصلی تشکیل‌دهنده آن، قیر حاصل از دمیدن هوا داخل نفت کوره‌ای می‌باشد. به دلیل کیفیت پایین، این نوع ایزوگام معمولا برای ساخت پوشش‌هایی همچون پوشش بام و باتری خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیاز به کیفیت بالا ندارند.

مقایسه ایزوگام پلیمری با دمیده

مقایسه انواع ایزوگام پلیمری و دمیده به شما کمک می‌کند تا انتخاب بهتری داشته باشید. هنگام خرید عایق پلیمری، توجه داشته باشید که این نوع عایق‌ها نسبت به عایق‌های دمیده از ضخامت کمتر و انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردارند. یکی دیگر از تفاوت‌ها این است که دست‌ها پس از تماس با عایق پلیمری سیاه نمی‌شوند، اما حین تماس با عایق دمیده سیاه می‌گردند.

عایق پلیمری نصب و اجرای آسان‌تری نسبت به عایق دمیده دارد و در هنگام اجرا بوی قیر از آن متصاعد می‌شود. در مقابل، عایق دمیده بوی نامطبوعی دارد. عایق پلیمری از لحاظ کیفیت و دوام بسیار برتر از عایق دمیده بوده و نیاز به نگهداری خاصی ندارد. در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد می‌پردازیم.

مقایسه انواع ایزوگام از نظر روکش

مقایسه انواع ایزوگام از جهات مختلفی مانند نوع روکش امکان‌پذیر است. از این نظر ایزوگام به سه دسته روکش آلومینیومی، طرحدار و ساده تقسیم می‌شود.

 

ایزوگام با روکش آلومینیومی

برای محافظت پشت‌بام‌ها در برابر تابش مستقیم آفتاب، بهترین گزینه استفاده از ایزوگام آلومینیمی است؛ زیرا لایه آلومینیمی آن از پشت‌بام در برابر گرما و نور خورشید محافظت می‌کند. اما استفاده از ایزوگام فویل‌دار با توجه به خاصیت رسانایی برق، می‌تواند ایمنی پشت‌بام را در هنگام بارندگی و رعدوبرق به مخاطره بیندازد.

ایزوگام طرحدار

مقایسه انواع ایزوگام از نظر مواد تشکیل‌دهنده همچنان ادامه دارد. یکی دیگر از انواع ایزوگام، مدل طرح‌دار یا رنگی است. در این نوع عایق به جای استفاده از فویل آلومینیومی، از فویل‌های طرح‌دار یا چاپی استفاده می‌شود. طرح‌های مختلفی مانند چوبی، چمنی، آجری، سرامیکی و چندین طرح دیگر بر روی این فویل‌ها قابلیت چاپ دارد. ایزوگام طرح‌دار معمولا برای پوشش نماهای جانبی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایزوگام ساده بدون روکش آلومینیوم

ایزوگام ساده یا پودری، نوعی ایزوگام اقتصادی بدون هیچ گونه روکشی روی سطح خود می‌باشد. در تولید این نوع ایزوگام، به جای استفاده از فویل‌های گران‌قیمت آلومینیومی، از پودرهای ارزان‌قیمت معدنی و پلاستیکی بهره گرفته می‌شود. ایزوگام پودری مناسب مناطقی است که در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار ندارند. همچنین بیشتر به عنوان عایق زیرسازی در کف ساختمان‌ها و سرویس‌های بهداشتی مصرف می‌شود.

راهنمای انتخاب بهترین ایزوگام

بهترین ایزوگام و نحوه انتخاب آن نیازمند توجه به نکات و ویژگی‌های کلیدی ضروری است. زیرا تنها از روی ظاهر، تشخیص کیفیت واقعی عایق‌ها غیرممکن است. پس انجام آزمایش‌هایی برای بررسی میزان استحکام و عملکرد عایق لازم و حیاتی است.

  • عایق‌های باکیفیت معمولا از مواد استاندارد و بادوامی همچون قیرهای پلیمری تولید می‌شوند. رعایت استانداردها در تولید این محصولات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
  • وزن و ضخامت عایق از شاخص‌های مهم برای تعیین کیفیت آن به‌شمار می‌رود. مقایسه این مشخصات با استانداردهای رایج، راهگشای تشخیص بهترین عایق موجود در بازار است.
  • هر چه در انتخاب محصول دقت و حساسیت بیشتری به خرج دهید، اطمینان بیشتری نسبت به کیفیت و طول عمر عایق خریداری‌شده پیدا خواهید کرد. مشورت کارشناسان نیز می‌تواند در این راستا راهگشا باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استعلام قیمت و مشاوره رایگان